Pages

19 March 2011

Majlis Perkahwinan 1 2 3








Salam readers....

Harini aku x tau nk kasi cite ape,,sbb x de ape pon cite yg menarik...sumenye mcm bese2 je...harini program harini adalah memenuhi undangan perkahwinan...ada 3 buah kenduri wooo...sangat la banyak...

kenduri perkahwinan yg pertama adalah anak kawan abah aku di JAS - Jabatan Alam Sekitar..rumah die di seremban...so,,kami berlepas ke seremban tdi,,tinggalkan rumah dlm kol 11.30..smpai seremban aku x bpe nk ingt sbb aku tido dlm kete..sgt pening ok kalau naik kete..so,,bile smpai kami bersalaman ngn tuan rumah then makan,pastu berpecah kejap..abah aku berborak ngn kengkawan die..maka kami bertiga bergambar..nk bergambar x sempat..(aku paling benci kalau org malu2 kucing nk bergambar)..ape la,,bknnye bertelanjang pon..org nk amek gmbar je pon..aduyai muslim ko ni hbs gambar aku x de sbb die kate die malu nk amek gambar..gedik ok adek aku ni

so,,kt bawah ni gambar mak aku je yg smpat aku amek,,gambar aku x smpat amek..huhuhu sedeh (ni semua salah ko muslim)










ini semua adalah gambar candid,,kalau aku ckp nk amek gmba confirm mama x nk


So,,,sempat la juga aku amek gamba pengantin,,tpi malangnya dpt gamba belakang je..gambar depan dapat ambil tpi,,sangat la huduhs,,,,,,maklumlah hp murah je




Lepas je tengok pengantin berarak,,so kami pon berarak pulang ke kereta...nk buat apa lagi???x kn nk tercongok kt situ je,,,sedau sikit diri tu byk undangan...


Ok..undangan perkahwinan yang ke2 ialah kawan mama aku.kedua mempelai adalah muallim & muallimah (guru) di sekolah al-amin bangi...tempat perkahwinannye di semenyih..punye la hazab mencari rumahnye sbb mama terlupa bawa kad kawen,,hny ada alamat je..itu pon pengnantin yg send kt mama,,,nsb baik la abah aku ade,,kalau mama yg drive confirm makin sesat..aleh2 fade up x yah gi,,balek je...hahahha.. kt situ kami bergambar ngn pengantin...tpi bukan gune camera aku..gune camera keluarga pengantin..lgi pon ramai anak murid yg berpusu2 nk amek gambar ngn gurunya..so,,kite bg peluang la kat mereka..selesai bergambar kami pon meninggalkan tapak perumahan itu dengan tujuan utk ke undangan yg ke3.



Undangan yg ke3 ni kawan aku sendiri..kawan aku mase aku kt kolej..die kire junior aku la...sbb die x hbskn pengajiannya di kolej..die chow dri kolej tu mse die tahun 1 sem 2..sbb musabab die mninggalkan aku x tau...ye la kolej mcm tu spe yg nk smbung n teruskan..aku terpaksa teruskan sbb aku dh bayar bg peghabih..so,,x kn la nk membazirkan mata wang makpak aku...tempat perkahwinan ni di serdang...dari semenyih pon terus pecut ke serdang plak...aku x penah ke sana..so nsb baik abah aku tau jalan nk ke umh kawan aku tu..(lebih kurg serdang ni dlm genggaman die je..hahhaa)..smpai je kt umh kawan aku,,aku teros jumpe die..salam,pastu menuju ke meja beradab pastu meninnggalkan tapak perumahan,,x kan la kami pergi mcm tu je,,,sungguh x manis dan sopan,,aku pon salam la ngn pengantin pompuan,,aku x jumpe mak pengantin..so,,kimslm je...






So,,inilah program kami di hujung minggu memenuhi undangan perkahwinan....








No comments: